Python nedir ? (Ders 1)

Evet başlayalım. Python ile başlamak istiyorum. Python programlama dilini hiç duydunuz mu? Duymadıysanız, bir bakalım ...


                                                                               PYTHON (WKI.)


Python, nesne yönelimli, yorumlayıcı, üniter ve etkileşimli üst düzey bir programlama dilidir. Girintilere dayalı basit sözdizimi, dili öğrenmeyi ve hatırlamayı kolaylaştırır. Bu, onu sözdiziminin ayrıntılarıyla zaman kaybetmeden programlamanın başlatılabileceği bir dil yapar.

Bu çok karmaşık değil mi? Sanırım bu yazıyı bir kenara bırakın ve baştan başlayalım ... Python'a bir programlama dili veya bir programlama uygulaması diyebilirsiniz, bunların ikisi de doğru. Python'da birçok program yazabilir, hatta oyun uygulamaları yapabilirsiniz. Ancak bunun için kodlamanın anlamını ve python programlama dilini bilmemize gerek yok, yani algoritma. Bu arada, kendinize bu adamın neden bir python dili dediğini sorarsanız. Sana açıklayayım. Neden dil dediğimi biliyor musunuz, çünkü programlama bir dil gibidir. Dünyada binlerce dil var ama hepsini iletişim kurmak için kullanabilirsiniz. Programlama dünyasında da durum aynı. Örneğin c ++, c #, java, css ve diğerleri. Bunlarda python gibi ama ben python kullanıyorum. İngilize'yi nasıl kullanıyorsunuz, diğerleri başka dilleri kullanıyor. Ama ikisiyle de sohbet edebilirsiniz ... Tamam, fazla uzatmayacağım, bu ilk dersten sonra görüşürüz !!!




Yorumlar

Yorum Gönder

SPC Kurumları Başkanı Yorumlarınızı Denetlemektedirler

Popüler Yayınlar